Når lysten til noget sødt melder sig og tålmodigheden er lille, er denne opskrift på cookie dough-kugler helt perfekt. De er lavet med havregryn, speltflager, ahornsirup, kakao og mandelsmør, og så er de perfekte i madpakken eller som en lille mellemmåltid på farten. Som bonus kan cookie dough-kuglerne nemt røres sammen, og eftersom de ikke skal bages, kan de nydes efter blot femten minutter på køl.
Ingredienser
1/2 dl. ahornsirup
3 spsk. bagekakao
3 spsk. kokosolie
4 spsk. plantedrik
1 tsk. vaniljepasta
2 dl. finvalsede havregryn
1 dl. grovvalsede speltflager el. havregryn
3/4 dl. mandelsmør
25 g. hakket mørk chokolade
Et nip salt
Fremgangsmåde
Rør ahornsirup, bagekakao, kokosolie, plantedrik og vaniljepasta godt sammen i en lille gryde og lad blandingen koge ved svag varme under hyppig omrøring i et par minutter. Tag gryden af varmen og rør havregryn, speltflager, mandelsmør og hakket mørk chokolade i dejen. Smag til med salt.
Tril dejen til små kugler og opbevar dem i en lufttæt beholder på køl.
Tips og Tricks
Opbevar cookie dough-kuglerne på køl for at holde på kuglernes fugtighed. Juster endelig opskriftens ingredienser og smag dejen til, så den smager, som du bedst kan lide den. Prøv f.eks. at erstatte mandelsmør med peanutbutter og tilsæt hakkede nødder og/eller krydderier såsom et nip kardemomme eller kanel. Tril gerne cookie dough-kuglerne i kokosmel, hakkede nødder eller frysetørrede hindbær.