Granola er morgenbordets bedste ven, for det kan nydes som topping på yoghurt, havregryn, smoothie bowls eller spises i alt sin enkelhed med mælk på. Denne granolavariant er med citron, kardemomme, kokos og mandler, så den smager af sol og sommer og giver som bonus en god mæthedsfornemmelse. Hjemmelavet granola er noget billigere end at købe en færdiglavet variant, og du kan helt selv bestemme, hvordan den skal smage.
Ingredienser
2 spsk. kokosolie
3 spsk. honning
1 øko citron, skallen heraf
1 tsk. kardemomme
Et nip vaniljepulver eller 1 tsk. vaniljesukker
Et nip flagesalt
4 dl. grovvalsede havregryn
1 dl. finvalsede speltflager
1 dl. mandler, grofthakkede
1/2 dl. revet kokos
1/2 dl. rosiner, kan undlades
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Smelt kokosolie og honning i en kasserolle. Tilsæt revet citronskal, vaniljepulver/sukker, kardemomme og flagesalt og rør rundt. Tag gryden af varmen.
Kom grovvalsede havregryn, speltflager, grofthakkede mandler og revet kokos i en skål. Hæld blandingen af kokosolie, honning og krydderier i skålen med de tørre ingredienser og rør godt rundt.
Fordel granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ca. 20-25 minutter, til det er sprødt og gyldent. Vend granolaen undervejs, så det bages jævnt. Lad granolaen køle af og tilsæt rosiner. Opbevar granolaen i en lufttæt beholder.
Tips og Tricks
Rosiner er ikke alles favorit, så undlad dem gerne eller erstat dem med hakket mørk chokolade, tørrede tranebær eller andre nødder, frø eller kerner. At lave granola er også en god anledning til at får brugt små rester af nødder, tørret frugt, gryn m.m. så prøv dig frem. Som alternativ kan du bruge ahornsirup i stedet for honning eller smør som alternativ til kokosolie. Tag gerne et par håndfulde granola med i madpakken, så har du en nem og næringsrig snack lige ved hånden.