Klassiske chokolademuffins med mandler, mørk og hvid chokolade er en nem og lækker kage veloplagt til picnic, arbejde eller skole. Dejen er lavet med god mørk chokolade og smager sødt af hvid chokolade og knasende mandler. Kagerne kan bages dagen forinden, de skal spises, og muffins kan nemt blive til en bradepandekage, hvis dejen kommes i en bradepande og bages i længere tid.
Ingredienser
100 g. mørk chokolade
125 g. smør
½ dl. friskbrygget kaffe
2 æg
125 g. brun farin
150 g. hvedemel
50 g. bagekakao
1 tsk. bagepulver
Et nip salt
50 g. hvid chokolade
60 g. mandler
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 garder varmluft.
Smelt smør med halvdelen af den mørke chokolade i en kasserolle, og lad det køle lidt af, inden kaffe røres i blandingen.
Pisk æg og brun farin til det bliver skummende. Vend dernæst blandingen af smør, chokolade og kaffe i æggeblandingen. Si bagepulver, kakao, mel og salt i dejen og rør det godt sammen til en sammenhængende dej.
Hak mandler, mørk og hvid chokolade groft og rør det i dejen. Fordel dejen i muffinforme og bag dem i ca. 15 minutter. Check med en tandstik om dine muffins er færdigbagte, de må gerne være en smule klæge.
Tips og Tricks
Valnødder passer godt til chokolade, så erstat gerne mandler med valnødder eller pekannødder, som også smager godt i de små muffins. Erstat også gerne hakket mørk chokolade med hakket lys chokolade, hvis du foretrækker det. Det kan også anbefales at tilsætte et tsk. vaniljesukker.