Chokolade granola med kokos og mandler


Morgenmad

Sofie Engkjær
Granola med chokolade og kokos

Sund, sød og sprød granola med chokolade, mandler, solsikkekerner og kokostern er et lækkert og luksuriøst drys på din morgenmad. Server granolaen med mælk, spis den på græsk yoghurt eller brug den som topping på en cremet smoothie bowl. Opskriften er nem at gå til, og så kan den varieres ud fra de frø, kerner, nødder og tørret frugt, du har i forvejen har rester af.

Ingredienser


2 spsk. honning

2 spsk. kokosolie

1 1/2 spsk. bagekakao

Et drys flagesalt

Et nip vaniljepulver

4 dl. grovvalsede havregryn

1/2 dl. mandler, grofthakkede

1/2 dl. solsikkekerner

1/2 dl. kokostern

25 g. mørk chokolade, grofthakket

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Smelt kokosolie og honning i en kasserolle. Tilsæt kakao, flagesalt og vaniljepulver og rør rundt. Tag gryden af varmen.

2

Rør grovvalsede havregryn, grofthakkede mandler og solsikkekerner sammen i en skål. Tilsæt blandingen af kokosolie, honning og krydderier til skålen med de tørre ingredienser og rør godt sammen. Fordel granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ca. 30 minutter, til det er sprødt og gyldent. Vend granolaen undervejs, så det bages jævnt.

3

Lad granolaen køle af, inden du tilsætter kokostern og chokolade. Opbevar i en lufttæt beholder.

Tips og Tricks


Granolaen kan tilpasses de ingredienser, du i forvejen har på lager så tilsæt gerne chiafrø, hampefrø og erstat mandler med valnødder eller brug græskarkerner i stedet for solsikkekerner. Du kan også tilsætte kokosflager eller revet kokos som alternativ til kokostern - bare husk at tilsætte kokos efter bagning. Prøv at tilsætte chokoladen, mens granolaen endnu er varm, så smelter den ind i granolaen.


Yoghurt med chokolade granolaChoko granola

Tags