Chilisauce med habanero


Chilisauce med habanero

Chilisauce er en fantastisk opskrift, som kan bruges med mange forskellige retter. Du kan selv prøve at ændre lidt på mængderne for at eksperimentere med styrken af din sauce. Nogle kan lide dem meget stærke, mens andre er mere til de milde. Det er under alle omstændigheder lækkert og de kan holde sig længe. Desuden er det meget billigere end at købe dyre sauces i specialforretninger.

Ingredienser


5 - 8 forskellige chilipebre

1 medium størrelse løg

1 helt hvidløg (ikke bare et fed, men hele hvidløget)

3 spsk æblecidereddike

250 ml vand

1/2 tsk salt

Fremgangsmåde


1

Start med at tænde din ovn på 200 grader varmluft. Tag chili og skær toppen af. Du kan selv vælge om du vil fjerne kernerne. De har meget styrke og gør derfor din sauce stærkere, hvis du ikke fjerner dem. Halver dit løg og fjern skrællen. Tag dit hvidløg og skær toppen af. Du må gerne lade skrællen sidde på de enkelte fed.

2

Kom chili, løg og hvidløg i ovnen og bag dem i ca. 20 minutter indtil de har fået en fin farve. Dette giver en bedre smag til din chilisauce.

3

Kom det hele i en blender sammen med vand, eddike og salt. Blend blandingen indtil der ikke er nogle stykker tilbage. Du kan selv vælge hvor fin din sauce skal være. Du kan filtrere den, hvis du gerne vil have en meget fin sauce. Dette behøver du dog ikke.

4

Nu kan du overføre den til et steriliseret glas. Du kan bruge lidt kogt vand med atamon eller blot et helt rent glas. Din sauce vil kunne holde sig et par måneder i køleskabet. Server til alle mulige forskellige retter, som har gavn af lidt stærkt. Den er rigtig god til tærte. Velbekomme!

Tips og Tricks


Du kan bruge mange forskellige chilivarianter til denne sauce. Du kan eventuelt prøve at gro dine egne chiliplanter. Du kan både købe dem i supermarkedet eller gro dem fra frø. Hvis du gror dem selv kan du ofte få et rigtig stort udbytte, som du kan bruge til forskellige sauces.


Opskrift - Chilisauce med habaneroVegetar chilisauce

Tags