Du kender helt sikkert cæsarsalat fra caféernes menukort, men har du smagt cæsar pastasalat? Vegetarisk cæsar pastasalat indeholder ristede kikærter, grønkål, cherrytomater, parmesanost og en cremet dressing. Opskriften er simpel og nem at lave, så den er oplagt at servere som et indslag i en sommerbuffet eller til en større picnic.
Ingredienser
Ristede kikærter
1 dåse kikærter, 240 g. drænet vægt
1/2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Pasta og grønt
150 g. tørret pasta
100 g. hakket grønkål
10 stk. cherrytomater
Parmesanost
Dressing
2 dl. græsk yoghurt
2 tsk. citronsaft
2 tsk. eddike
1 tsk. honning
2 spsk. sød sennep
25 g. revet parmesanost
1/2 tsk. hvidløgspulver
Friskkværnet salt og peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Dræn kikærterne for væske og skyl dem grundigt i en si. Dup kikærterne tørre og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys olivenolie, salt og peber over kikærterne og bag dem i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Kog pastaen efter pakkens anvisning i letsaltet vand.
Skær cherrytomaterne i halve.
Kom pasta, hakket grønkål, cherrytomater, ristede kikærter og parmesanost i en skål.
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Rør derefter dressingen i pastasalaten og server den.
Tips og Tricks
Server eventuelt pastasalaten med hjemmelavede brødcroutoner. Dem laver du nemt ved at skære daggammelt brød i tern. Derefter rister du brødet på en pande i rigeligt olivenolie, salt og peber. Server pastasalaten lun eller lav den dagen inden servering. Pastasalaten egner sig godt i madpakken eller til sommerens sammenskudsgilder.