En portion varm og cremet suppe opfylder alle mine behov for et nærende måltid i de kolde vintermåneder. Suppe varmer både krop og sjæl, og denne variant lavet af butternut squash, ovnbagt peberfrugt og chiliflager smager himmelsk. Butternut squash bidrager til en mild og cremet suppe, mens chiliflagerne tilføjer et ekstra skud varme. Suppen er både nem, billig og kan let ganges op, så der er ekstra portioner til fryseren.
Ingredienser
1 rød peberfrugt
1/2 butternut squash
1 løg
1 fed hvidløg
1 grøntsagsbouillonterning
3,5 dl vand
1 spsk citronsaft
1 spsk olivenolie
1,5 dl havremælk
1/2 tsk chiliflager
1/2 tsk spidskommen
Salt og peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skyl og halvér peberfrugten og rens for kerner. Dernæst placeres den med snittet nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl peberfrugten med olivenolie og bag den i ovnen i cirka 20 minutter.
Skyl butternut squash, rens den for kerner, skær skallen af og skær den i mundrette stykker. Pil og hak dernæst løg og hvidløg fint.
Steg løg, hvidløg, chiliflager og spidskommen i en gryde i et par minutter. Tilsæt butternut squash og steg i yderligere to minutter. Hæld vand og boullionterning i gryden og lad suppen simre i 20 minutters tid. Fjern skrællen fra den ovnbagte peberfrugt og kom peberfrugten i gryden.
Brug en stavblender til at blende suppen til den er cremet og ensartet. Tilsæt havremælk, citronsaft samt salt og peber efter smag. Lad suppen simre videre i et par minutter og server med cremefraiche, ristede græskarkerner eller mandelflager.
Tips og Tricks
Ønsker du mere grønt i suppen? Så tilføj bladselleri, gulerødder eller kartofler. Du kan desuden bytte spidskommen ud med timian - det smager også dejligt. Server gerne et stykke godt brød eller knækbrød til suppen.