Hvis du køber hummus fra supermarkedet, er den som regel lavet på kikærter, men her får du en opskrift på hummus med butterbeans. Butterbeans gør hummusen cremet, lys og mild, hvilket gør det muligt at smage den til med dine favoritkrydderier. Her har jeg tilsmagt dippen med chiliflager, spidskommen, citron og tahin. Brug hummusen som smørelse på brød eller som dip til grøntsagsstave og falafler.
Ingredienser
1 dåse butterbeans, 240 g. drænet vægt
2 spsk. lys tahin
2 spsk. olivenolie
1 citron, saften heraf
1 fed hvidløg
1/2 tsk. spidskommen
Friskkværnet salt og peber
Vand
Evt. 1/2 tsk. chiliflager
Fremgangsmåde
Tips og Tricks
Jeg foretrækker at tilsætte lys tahin, da den er mindre bitter, og jeg anvender gerne bønner fra dåse, da det er mindre tidskrævende. Hvis du bruger tørrede bønner, skal du iblødsætte og koge ca. 100 g bønner for at opnå en tilsvarende mængde hummus.