En snasket vegetarisk burger a la pulled pork smager fremragende, og så er det et måltid, der er nemt og hurtigt at lave. Det er også et måltid, som de fleste kan være med på - vegetar eller ej. Brug det brød, du synes bedst om og eksperimenter med at tilsætte ekstra ting til burgeren udover den cremede coleslaw og de barbecue marinerede svampe.
Ingredienser
Svampe i barbecue marinade
400 g. brune champingnon
1 spsk. ketchup
1 spsk. soyasauce
1 spsk. æblecidereddike
2 tsk. akaciehonning
1 tsk. røget paprika
Et nip hvidløgssalt
Olivenolie til stegning
Coleslaw
1/2 spidskål, fintsnittet
4 store gulerødder, groftrevet
150 g. cremefraiche, jeg brugte 9%
1 spsk. mayonnaise
2 tsk. sennep
2 tsk. æblecideredikke
1-2 tsk. akaciehonning
Friskkværnet salt og peber
Fremgangsmåde
Rens og skær champingnon i tynde skiver og steg dem i lidt olivenolie på en varm pande, til svampene bliver bløde og gyldne. I mellemtiden røres de resterende ingredienser sammen til en marinade, der tilsættes panden og steges sammen med svampene de sidste par minutter på lav varme.
Kom fintsnittet spidskål og groftrevet gulerødder i en skål og bland de resterende ingredienser sammen til en dressing, der vendes i salaten.
Varm to burgerboller og kom coleslaw og de barbecue marinerede svampe i bollerne. Tilsæt også gerne syltede rødløg, friske tomater og ketchup.
Tips og Tricks
Mængden af coleslaw sikrer, at du har en del i overskud til at spise som ekstra tilbehør. Server også gerne ovnbagte kartofler til burgerne og kom eventuelt ekstra fyld i. Syltede rødløg passer også godt til.