Burger med barbecue svampe og coleslaw


Hovedret

Sofie Engkjær
Burger med barbecue svampe

En snasket vegetarisk burger a la pulled pork smager fremragende, og så er det et måltid, der er nemt og hurtigt at lave. Det er også et måltid, som de fleste kan være med på - vegetar eller ej. Brug det brød, du synes bedst om og eksperimenter med at tilsætte ekstra ting til burgeren udover den cremede coleslaw og de barbecue marinerede svampe.

Ingredienser


Svampe i barbecue marinade

400 g. brune champingnon

1 spsk. ketchup

1 spsk. soyasauce

1 spsk. æblecidereddike

2 tsk. akaciehonning

1 tsk. røget paprika

Et nip hvidløgssalt

Olivenolie til stegning

Coleslaw

1/2 spidskål, fintsnittet

4 store gulerødder, groftrevet

150 g. cremefraiche, jeg brugte 9%

1 spsk. mayonnaise

2 tsk. sennep

2 tsk. æblecideredikke

1-2 tsk. akaciehonning

Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde


1

Rens og skær champingnon i tynde skiver og steg dem i lidt olivenolie på en varm pande, til svampene bliver bløde og gyldne. I mellemtiden røres de resterende ingredienser sammen til en marinade, der tilsættes panden og steges sammen med svampene de sidste par minutter på lav varme.

2

Kom fintsnittet spidskål og groftrevet gulerødder i en skål og bland de resterende ingredienser sammen til en dressing, der vendes i salaten.

3

Varm to burgerboller og kom coleslaw og de barbecue marinerede svampe i bollerne. Tilsæt også gerne syltede rødløg, friske tomater og ketchup.

Tips og Tricks


Mængden af coleslaw sikrer, at du har en del i overskud til at spise som ekstra tilbehør. Server også gerne ovnbagte kartofler til burgerne og kom eventuelt ekstra fyld i. Syltede rødløg passer også godt til.


Vegetarisk pulled pork burgerBurger med coleslaw

Tags