Bønnemuffins med kaffe og chokolade


Dessert

Sofie Engkjær
Muffins med bønner og chokolade

Bønner i bagværk – du må ikke skynde dig væk, for det er nemlig rigtig lækkert. Desuden kan bønnerne ikke smages; de er blot med til at gøre bagværket mere proteinrigt, mættende og svampet. Og det kan vi lide! Opskriften her er med sorte bønner, kaffe og chokolade. De smager dekadent og er ekstra gode serveret kolde med en varm kop kaffe til.

Ingredienser


1 dåse sorte bønner (240 g. drænet vægt)

4 æg

90 g. smør

1 dl. kold kaffe

1 dl. rørsukker

1,5 dl. kakaopulver

1 tsk. bagepulver

Et nip salt

60 g. mørk chokolade 72%

50 g. valnødder

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2

Skyl bønner grundt i en si. Blend derefter bønner og æg i en foodprocessor. Hæld bønneblandingen i en skål.

3

Smelt smør i en lille gryde og hæld smørret i skålen sammen med kold kaffe, rørsukker, kakao, bagepulver og salt.

4

Hak chokolade og valnødder groft og rør det i dejen.

5

Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag muffinsene i midten af ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennembagte.

Tips og Tricks


Hvis du foretrækker brownies frem for muffins, skal du blot hælde dejen i et ovnfast fad og bage brownien en smule længere. Tilsæt gerne mandler i stedet for valnødder og mere chokolade, hvis du ikke kan få nok. Lidt vaniljesukker i dejen smager også godt. Prøv at servere muffinsene med en skefuld græsk yoghurt og friske bær.


BønnemuffinsChokolademuffins med kaffe og kakao

Tags