Granola er den perfekte opskrift, når køkkenskabene skal tømmes, og morgenmaden skal opgraderes. I dette tilfælde havde jeg en rest Biscoff smørepålæg, en lille pose mandelsplitter og en håndfuld rosiner, som er blevet til en opskrift på sprød granola, der fuldender min daglige skål skyr eller græsk yoghurt. Granolaen kan også spises som en hurtig snack på farten eller serveret med frisk frugt.
Ingredienser
1 spsk. honning
1 spsk. kokosolie
4 spsk. Biscoff creamy smørepålæg
4 dl. grovvalsede havregryn
2 spsk. hampefrø
40 g. mandelsplitter
1 tsk. stødt kanel
Et nip salt
40 g. rosiner (kan undlades)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Smelt honning, kokosolie og Biscoff smørepålæg i en lille gryde. Tag gryden af varmen og rør havregryn, hampefrø, mandelsplitter, kanel og salt i blandingen.
Fordel granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ca. 20-25 minutter, til det er sprødt og gyldent. Vend granolaen undervejs, så det bages jævnt. Lad granolaen køle af og tilsæt rosiner. Opbevar granolaen i en lufttæt beholder.
Tips og Tricks
Biscoff spread kaldes også speculoos eller cookie butter, og det kan efterhånden købes flere steder og fra forskellige brands. Smørepålægget kan også tilsættes i kager, smøres på brød eller spises på havregrød. Her er det brugt til at søde og krydre en opskrift på granola, som du kan tilpasse de ingredienser, du i forvejen har. Brug f.eks. grofthakkede mandler eller valnødder i stedet for mandelsplitter og tørrede tranebær i stedet for rosiner, som desuden kan undlades.