Bánh mì er en vietnamesisk sandwich lavet med baguette, frisk grønt og marineret svinekød. Denne version af bánh mì er dog vegetarisk med hoisinmarineret portobellosvampe, chilimayonnaise, syltede gulerødder, agurk, hjertesalat og friske koriander. Bánh mì er ofte at finde på diverse street food markeder, men jeg lover dig for, at det er super nemt og yderst lækkert selv at lave.
Ingredienser
Det skal du bruge
Et baguette
1/2 agurk
1 hoved hjertesalat
Ingredienser til syltede gulerødder, chilimayonnaise og marinerede portobellosvampe.
Syltede gulerødder
2 store gulerødder
1 dl. eddike
1 dl. sukker
1/2 dl. vand
Lidt salt
Portobellosvampe i hoisinmarinade
3 portobellosvampe
2 spsk. hoisinsauce
1 spsk. risedikke
1 spsk. sesamolie
1 spsk. ahornsirup
1 tsk. sriracha
Saften fra en halv lime
Friskkværnet salt og peber
Chilimayonnaise
1 æg
1 1/2 dl rapsolie
1 fed hvidløg
2 tsk. sriracha
1 tsk. ketchup
Saften fra en halv citron
Lidt salt
Fremgangsmåde
Skræl og skær gulerødder i fine skiver og kom dem i et skoldet glas. Kom dernæst eddike, sukker, vand og salt i en kasserolle og bring det i kog, indtil sukkeret er opløst. Hæld eddikeblandingen over gulerødderne i det rene glas. Stil de syltede gulerødder på køl indtil anretning af sandwichen eller til dagen efter.
Forvarm ovnen på 200 grader varmluft. Rens portobellosvampene og fjern stokkene. Placer dernæst svampene med undersiden op på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 30 minutter, vend dem undervejs. Skær stokkene i skiver, sæt dem til side og rør de resterende ingredienser sammen til en marinade, smag til med salt og peber. Tag portobellosvampene ud af ovnen og skær dem i skiver. Herefter kommes de på en middelvarm pande sammen med stokkene og marinaden. Steg svampende indtil de er godt marineret, det tager cirka 10 minutter.
Blend alle ingredienser i en foodprocessor eller med en stavblender med undtagelse af rapsolie, som tilsættes blandingen lidt ad gangen. Blend til mayonnaisen har opnået den rette konsistens og smag til med salt.
Skyl blade af hjertesalat, skær agurk i skiver og del en baguette i to, skær brødet på langs og smør brødet med chilimayonnaise. Fyld brødet med hjertesalat, agurk, syltede gulerødder, marinerede portobellosvampe, frisk koriander og eventuelt sriracha.
Tips og Tricks
Hvis du har begrænset med tid, kan du snildt købe en mayonnaise, aioli eller anden smørrelse, og gulerødderne kan med fordel syltes dagen forinden. Du kan også tilføje frisk rød chili og avocado, hvis sandwichen skal være ekstra lækker. Jeg er også glad for at tilsætte ekstra sriracha og servere stave af gulerod og agurk til sandwichen.