Jeg elsker kartofler! I alle dens anvendelser og nuancer. Men nogle gange orker jeg faktisk ikke lave kartofler fordi der skal næsten altid laves noget andet til. Og hvis der er noget jeg ikke orker, når jeg har drukket liiiidt for meget vin, så er det at lave mad. Derfor er denne ret en perfekt løsning! Den er nem, utrolig mættende og meget alsidig. Så du kan komme præcis den form for fyld i, som du har i køleskabet eller måske bare har lyst til.
Ingredienser
6 store bagekartofler
3 dl revet ost
3 spsk smør
1 håndful hakket oliven
1 knust fed hvidløg
1 tsk chiliflager
1 tsk salt
1 tsk peber
1 stort løg i tern
1 spsk olie
Tilbehør: Syltede rødløg, creme fraiche og friske tomater.
Fremgangsmåde
Vask og skyl dine bagekartofler. Prik grundigt med en gaffel hele vejen rundt på kartoflerne
Kom salt og peber på kartoflerne sammen med noget olie
Bag ved 200 grader i time og vend dem halvvejs. Mens kartoflerne bager, steges løg, hvidløg, oliven sammen med krydderierne. Når kartoflerne er færdige (efter en time) tages de ud af ovnen. PAS NU PÅ.
Du skal nu skære kartoflerne over på langs og tage ’’kødet’’ ud og smide det over i en skål. Du skal gøre dette forsigtigt, så du ikke ødelægger skrællen, da du skal bruge denne senere.
Mens fyldet er varmt, hældes løgblandingen, smørret og osten nu ned til ’’kødet’’. Rør godt rundt indtil det hele er en homogen blanding. Tag derefter en stor skefuld fyld og kom tilbage i skrællen. Dette gøres for alle kartoflerne indtil der ikke er mere fyld tilbage.
Sæt derefter de fyldte kartofler ind i ovnen igen i 5 min, tag ud og nyd med dit yndlingstilbehør.
Tips og Tricks
Du kan sagtens undvære oliven, hvis du ikke kan lide det og komme noget andet i, og har du gæster der spiser kød, kan du tilføje stegt bacon eller oksekød. Fyld