Der findes mange rigtig gode alternativer til de almindelig pomfritter. En af de alternativer er bagte auberginefritter. De smager fantastisk og går rigtig godt som tilbehør til mange andre retter. Du kan selv variere bagetiden alt efter hvor gyldne og sprøde du gerne vil have dem.
Ingredienser
1 medium aubergine
2 æg
100 gram hvedemel
200 gram panko rasp
1 spsk oregano (eller italienske krydderier)
1 tsk løgpulver
Salt og peber
Fremgangsmåde
Start med at skære din aubergine over på langs. Nu kan du snitte ca. 1 cm tykke skiver og snitte dem mindre til at ligne pomfritter.
Nu skal du tage 3 dybe tallerkener op. Kom mel i den første og stil den til side. Klæk æg ud i den anden skål og pisk dem let. I den sidste skål skal du starte med at komme panko rasp i. Kom herefter oregano, løgpulver, salt og peber i.
Tag hvert auberginepomfrit og start med at vende den i mel til den er dækket af et tyndt lag. Kom den herefter over i æggeblandingen og vend den en gang. Flyt den til sidst over i raspblandingen og dyk den med et fint lag. Nu kan du lægge den over på en bageplade med bagepapir.
Bag dine fritter i ca. 15 - 20 minutter i ovnen ved 180 grader varmluft. Kig til dem efter 10 minutter og tjek farven. Tag dem ud, når de har en fin gyldenbrun farve. Server med en god dip. Velbekomme!
Tips og Tricks
Disse auberginefritter går rigtig godt sammen med en god dip. Du kan med fordel lave vores dip med mynte eller eventuelt en chilimayo. Begge dele går godt sammen med fritterne.