Måske har du smagt eller hørt om den amerikanske ‘spinach artichoke dip’, en bagt dip med flødeost, mozzarella, cremefraiche, artiskokker, spinat, hvidløg og parmesan, som spises som dyppelse til tortillachips, kiks eller brød. Denne opskrift er lavet med hytteost i stedet for cremefraiche, flødeost og mozzarella, hvilket gør den til et lettere og sundere alternativ til den traditionelle amerikanske opskrift. Dippen er dog stadig cremet, mild og nem at lave.
Ingredienser
Olivenolie
1 lille rødløg
75 g. frisk babyspinat
110 g. artiskokker, drænet vægt
200 g. hytteost
1 spsk. olivenolie el. solsikkeolie fra artiskokkerne
Friskkværnet salt og peber
2 spsk. revet parmesanost
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Hak løg fint og steg det gyldent i lidt olivenolie på en middelvarm pande. Tilsæt spinat og lad det falde sammen, inden du tager panden af varmen.
Kom hytteost i en foodprocessor med stegt rødløg og spinat og blend ingredienserne til en cremet dip. Tilsæt artiskokker og blend kort, så der stadig er bid i dippen. Smag til med salt og peber.
Kom dippen i et lille ovnfast fad og drys parmesan over, inden den bages i 15 minutter, til dippen er gylden.
Tips og Tricks
Dippen kan spises bagt, som opskriften anviser, eller den kan spises straks efter, at ingredienserne er rørt sammen, hvis tiden er knap og lysten til dip er akut. Prøv at servere dippen til grøntsagsstave, pitabrød skåret i mindre stykker, ristet baguette eller som tilbehør til aftensmaden. Når ingredienserne er blandet godt sammen, kan du med fordel røre en lille håndfuld hakket purløg i dippen.