Bagt havregrød med pære, mandler og chokolade


Dessert

Sofie Engkjær
Bagt havegrød

Hvis du elsker havregrød, men gerne vil spare tid i hverdagen, kan du lave en portion bagt havregrød og skære den ud i mindre firkanter, som du nemt kan tage med på farten eller spise med en skefuld græsk yoghurt og nøddesmør. Det eneste, du skal gøre, er at røre ingredienser sammen, som du muligvis allerede har på lager, og bage grøden i ovnen. Det er både nemt og lækkert!

Ingredienser


150 g. grovvalsede havregryn

25 g. hvidhvede fuldkornsmel

50 g. mandelsplitter

1/2 tsk. stødt kardemomme

1 tsk. bagepulver

2 tsk. honning

2 spsk. græsk yoghurt

3 dl. mandeldrik

Et nip flagesalt

1 pære

25 g. mørk chokolade 80%

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.


2

Skær pæren i fine skiver og hak chokolade groft.

3

Rør alle ingredienser godt sammen, og fordel grøden i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Bag havregrøden i 40-45 minutter, til den er gylden og gennembagt.

Tips og Tricks


Du kan tilpasse den bagte havregrød efter årstiden og de ingredienser, du allerede har, ved for eksempel at undlade chokolade og bruge æble i stedet for pære samt kanel som alternativ til kardemomme. Lav gerne en dobbeltportion og frys den ned til travle morgener. Du kan naturligvis også spise den bagte havregrød som snack og servere den med eller uden toppings.


Bagt havregrød med pære, mandler og chokolade
Bagt havregrød med pære og chokolade

Tags