Bagels med græsk yoghurt, banan og kanel


Dessert

Sofie Engkjær
Bagels

Har du set bagel-trenden, hvor du kan lave nemme bagels med bare to ingredienser: mel og græsk yoghurt? Denne opskrift er inspireret deraf, men jeg har også tilføjet banan, kanel og rosiner for en sødere bagel med smag af efterår. Som en bonus skal dejen hverken hæve eller koges, som ved traditionelle bagels, men de smager stadig, som du kender dem.

Ingredienser


260 g. hvedemel

1 1/2 tsk. bagepulver

2 tsk. kanel

Et nip flagesalt

1 banan

200 g. græsk yoghurt 2%

4 spsk. rosiner

Evt. rørsukker til drys

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2

Rør de tørre ingredienser sammen i en skål.

3

Mos bananen og rør mosen i skålen sammen med græsk yoghurt. Rør rundt og brug eventuelt hænderne til at samle dejen. Hvis dejen er for våd, tilsæt da mere mel, indtil dejen slipper skålen.

4

Tril 8 ens kugler og form dem til bagels. Placer dine bagels på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 15-17 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Tips og Tricks


Hvis du har en airfryer og laver en lille portion, kan du bage dine bagels deri. Du kan også røre mørke chokoladeknapper i dejen og undlade rosiner og eventuelt kanel, hvis rosiner ikke er din kop te. Ønsker du en fusion af bagels og bananbrød, så tilsæt en håndfuld hakket chokolade og valnødder. Server lune med smør, peanutbutter eller mandelsmør. Mums!


Bagels med banan og rosinerBagels med græsk yoghurt

Tags