Æblemuffins


Dessert

Sofie Engkjær
Æblemuffins

Saftige muffins med æble, kanel og kardemomme – lyder det ikke som den perfekte søde snack på en kold efterårseftermiddag? Opskriften er desuden fri for raffineret sukker, og hvedemel er erstattet med en grovere meltype. Det tager ingen tid at røre dejen sammen, og muffinsene smager skønt, når de er lune, serveret med lidt vaniljeis eller cremefraiche rørt med vaniljesukker. De er også perfekte til madpakken.

Ingredienser


110 g. hvidhvede fuldkornsmel

1/2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. kardemomme

1 tsk. stødt kanel

Et nip salt

1 æg

140 g. græsk yoghurt

1/2 dl. mælk

30 g. smeltet kokosolie

50 g. flydende honning

1 æble

50 g. valnødder

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2

Rør de tørre ingredienser sammen i en skål.

3

Tilsæt æg, græsk yoghurt, mælk, kokosolie og honning, og rør det godt sammen.

4

Skær æblet i tern og hak valnødderne groft, inden de røres i dejen.

5

Fordel dejen i seks muffinsforme, og bag dem i ca. 20 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.

Tips og Tricks


Hvis du vil gøre dem ekstra lækre, kan du drysse lidt kanelsukker på toppen af hver muffin inden bagning. Du kan også drysse mandelflager over. Du kan sagtens undlade valnødderne, eller prøve at tilsætte en håndfuld rosiner til dejen. Tilsæt også gerne flere varme krydderier, som for eksempel et nip stødt nellike. Opbevar kagerne på køl og lav gerne dobbelt.


Muffins med æble og valnødderÆblemuffins med valnødder

Tags