Æblefritter


Dessert

Sofie Engkjær
Æblefritter med kanel

Æblefritter minder om en blanding af traditionelle æbleskiver og pandekager. Traditionelt friteres æblefritter, men her er de bagt i ovnen, inspireret af en engelsk opskrift. Det er en god måde at bruge overskydende æbler på – eller hvis du er sulten efter smagen af efterår.

Ingredienser


2 æbler

2 spsk. citronsaft

60 g. hvedemel

60 g. hvid hvede fuldkornsmel

20 g. kokossukker

1/2 tsk. kanel

1 tsk. bagepulver

1 dl. mælk

2 spsk. smeltet smør

4 spsk. æblemos

Fremgangsmåde


1

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skræl æblerne, og skær dem i tern. Vend æbleternene i citronsaft for at undgå, at de bliver brune.

2

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål, og de våde ingredienser i en anden. Hæld de våde ingredienser og æbleternene over i skålen med de tørre ingredienser, og rør det hele sammen.

3

Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel dejen i 7 lige store “pandekager”. Bag æblefritterne i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Tips og Tricks


Jeg laver min egen æblemos af 3-4 æbler og gemmer resten til andre bagværk eller til topping på havregrød. I opskriften bruger jeg kokossukker som alternativ til almindeligt sukker og fuldkornshvedemel, men det kan sagtens erstattes med 65 g hvedemel. Opbevar dine æblefritter på køl, og varm dem op, når du vil nyde dem til morgenmad.


ÆblefritterÆblefritter med fuldkorn

Tags